Campagne: Wees geen Stief, gebruik handschoenen niet foutief

Na de coronacrisis zien we meer handschoenen in de zorg. Ze geven sommige zorgmedewerkers een - helaas vaak vals - gevoel van veiligheid. Medewerkers maken vaak kleine foutjes bij het gebruik van handschoenen, waardoor dit net tot minder hygiëne leidt.

Het ZNK HOST team (Hospital Outbreak Support Team) schakelde de Kempense comedian Jeroen Verdick in. Hij toont in de video hieronder waar het vaak fout gaat.

Voor ziekenhuizen en woonzorgcentra

De video werd niet enkel gelanceerd in de Kempense ziekenhuizen. Het HOST team maakte deze ook voor woonzorgcentra en andere residentiële collectiviteiten en de eerste lijn in de zorgregio van Ziekenhuisnetwerk Kempen.

Dit ligt volledig in lijn met de opdrachtverklaring van HOST: namelijk professionele en laagdrempelige dienstverlening naar zorginstellingen in de regio.

Tweede campagne na succesvolle escape room

De video is al de tweede campagne betreffende handhygiëne van het HOST team van Ziekenhuisnetwerk Kempen, dat na de COVID-19 pandemie werd opgericht.

Het team ontwierp eerder al een escape room, volledig in het teken van handhygiëne en schurft. Zorginstellingen uit de regio kunnen deze voor een periode van drie weken uitlenen. De escape room is een spel op maat voor alle medewerkers uit de zorg, van verpleegkundigen tot personeel dat instaat voor de gebouwen.

Het initiatief bleek zeer succesvol te zijn en de escape room is al volgeboekt tot januari 2024. Meer info over de escape room of de kamer boeken kan via: host@znk.be.